COBRO – Instytut Badawczy Opakowań zaprasza na seminarium pt. „Bezpieczeństwo zdrowotne opakowań żywności”.
PROGRAM SEMINARIUM
BEZPIECZEŃSTWO ZDROWOTNE OPAKOWAŃ ŻYWNOŚCI
7 CZERWCA 2017
Godz. 10.00–10.15
Konrad Nowakowski, COBRO Instytut Badawczy Opakowań
MODEL OGRANICZANIA STRAT I MARNOWANIA ŻYWNOŚCI (projekt MOST)
Godz. 10.15–10.30
Krzysztof Wójcik, COBRO Instytut Badawczy Opakowań
PROJEKTOWANIE WYROBÓW POD KĄTEM RECYKLINGU (projekt EcoPaperLoop)
Godz. 10.30–13.00
Zofia Pogorzelska, COBRO Instytut Badawczy Opakowań
WYMAGANIA JAKOŚCI ZDROWOTNEJ MATERIAŁÓW I WYROBÓW, W TYM OPAKOWAŃ DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ W ŚWIETLE WYMAGAŃ PRZEPISÓW UE ORAZ POLSKIEGO USTAWODAWSTWA
Godz. 13.00–13.30 Przerwa na obiad
Godz. 13.30–14.00
Zofia Pogorzelska, COBRO Instytut Badawczy Opakowań
BEZPIECZEŃSTWO OPAKOWAŃ PRODUKTÓW KOSMETYCZNYCH W ŚWIETLE NOWYCH PRZEPISÓW UE
Godz. 14.00–15.30
Zofia Pogorzelska, COBRO Instytut Badawczy Opakowań
BADANIA MIGRACJI GLOBALNEJ I SPECYFICZNEJ WG WYMAGAŃ ROZPORZĄDZENIA (UE) NR 10/2011 i 2016/1416
Godz. 15.30
Podsumowanie i zamknięcie seminarium
Na podstawie informacji organizatora