Dobre praktyki produkcyjne przy wytwarzaniu papieru i tektury do kontaktu z żywności Dokument jest dobrym narzędziem wspierającym działania przedsiębiorców w branży, a zawarte w nim wskazówki powinny być uważnie analizowane przede wszystkim przez producentów zainteresowanych dostarczaniem materiałów do wyrobu różnych rodzajów opakowań przeznaczonych do kontaktu żywnością. Opracowanie zawiera wiele dotąd niepublikowanych informacji, obejmujących wiedzę z zakresu wdrażania najlepszej praktyki produkcyjnej, a także metodologii badania jakości wyrobów końcowych.
Przewodnik dla przemysłu, dotyczący materiałów i artykułów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, z nakierowaniem na papier i tekturę Dokument ten adresowany jest do producentów papierów i tektur przeznaczonych do kontaktu z żywnością. W przewodniku znajdują się informacje dotyczące obowiązków i regulacji wynikających z Rozporządzenia (WE) 1935/2004 np. badań chemicznych czy też wymagań dotyczących materiałów wielowarstwowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opracowany materiał został zrecenzowany przez Pira International Ltd. Uznano, że Przewodnik oferuje dobry model, demonstrujący zgodność z wymaganiami oraz regulacjami Dobrych Praktyk Produkcyjnych.