Właśnie wydaliśmy nową broszurę na temat "Druk opakowań żywności". Jest to 11 zeszyt z serii "Biblioteczka techniczna".
Tym razem zajęliśmy się ponownie tematem drukowania opakowań środków spożywczych.
W broszurze znajdziecie Państwo zebraną, aktualną wiedzę na temat procesów zachodzących podczas drukowania opakowań i mających wpływ na możliwość zanieczyszczenia druków, wskazówki dotyczące doboru właściwych produktów - farb, lakierów, dodatków do roztworu zwilżającego i środków pomocniczych.
Opisane zostały również metody badania migracji.
Ponadto zebrane zostały regulacje prawne obowiązujące w zakresie opakowań drukowanych w krajach Unii Europejskiej, Szwajcarii a także rekomendacje Rady Europy i EuPIA.
Mamy nadzieję, że nowa broszura pomoże Państwu uporządkować wiedzę na temat drukowania opakowań środków spożywczych.
Broszura dostępna jest w naszych oddziałach na terenie Polski a także na naszej stronie internetowej w zakładce Bezpieczne opakowanie lub Wydawnictwa/Biblioteczka Techniczna.
Na podstawie informacji firmy Michael Huber Polska