Pro­du­cent ciast Ta­ar­ten­win­kel.nl chwa­li przy­ja­zne dla śro­do­wi­ska opa­ko­wa­nia izo­ter­micz­ne fir­my Ran­pakPoprzedni artykuł 

Ran­pak Hol­dings Corp.(„Ran­pak”) (NYSE: PACK), świa­to­wy li­der w za­kre­sie eko­lo­gicz­nych, pa­pie­ro­wych opa­ko­wań dla han­dlu elek­tro­nicz­ne­go i prze­my­sło­wych ła­ńcu­chów do­staw, po­mo­gła fir­mie Ta­ar­ten­win­kel. nl, po­pu­lar­nej ho­len­der­skiej pie­kar­ni in­ter­ne­to­wej, udo­sko­na­lić opa­ko­wa­nia i zwi­ęk­szyć kom­fort roz­pa­ko­wy­wa­nia prze­sy­łek. Za­sto­so­wa­no pa­pie­ro­we pod­kład­ki Ran­pak Wra­pPa­k® Pro­tec­tor do ter­micz­nej ochro­ny pro­duk­tów, a zre­zy­gno­wa­no z uży­wa­ne­go wcze­śniej sys­te­mu trans­por­tu chłod­ni­cze­go.

Cia­sta fir­my Ta­ar­ten­win­kel.nl pie­czo­ne są ra­no, a na­stęp­nie tra­fia­ją do klien­tów w ca­łej Ho­lan­dii. W ce­lu za­cho­wa­nia ja­ko­ści ciast, ich tem­pe­ra­tu­ra w mo­men­cie do­sta­wy nie mo­że prze­kra­czać 7°C. Tyl­ko w ten spo­sób mo­żna za­gwa­ran­to­wać, że wy­so­kiej ja­ko­ści cia­sta za­cho­wa­ją swój smak. Po do­star­cze­niu do klien­ta cia­sta mo­gą być prze­cho­wy­wa­ne po­za lo­dów­ką przez kil­ka go­dzin.

Zrów­no­wa­żo­ny roz­wój jest prio­ry­te­tem dla fir­my Ta­ar­ten­win­kel.nl. Dla­te­go też fir­ma po­sta­no­wi­ła po­szu­kać bar­dziej zrów­no­wa­żo­nej al­ter­na­ty­wy dla swo­je­go trans­por­tu chłod­ni­cze­go, gdzie wy­ko­rzy­sty­wa­no sil­ni­ki chło­dzące. Fir­ma chcia­ła rów­nież zmniej­szyć zu­ży­cie wo­dy po­trzeb­ne do my­cia nie­eko­lo­gicz­nych skrzy­nek chłod­ni­czych, w których do­star­cza­ne by­ły cia­sta. A po­nie­waż cia­sta są zwy­kle za­ma­wia­ne na uro­czy­ste oka­zje, fir­ma Ta­ar­ten­win­kel.nl chcia­ła wzbo­ga­cić kom­fort roz­pa­ko­wy­wa­nia o odświ­ęt­ną nu­tę.

Aby spro­stać tym po­trze­bom, Ran­pak do­star­czył fir­mie Ta­ar­ten­win­kel.nl swój Wra­pPak Pro­tec­tor, który był ła­twy do za­in­sta­lo­wa­nia w pie­kar­ni. Na eta­pie przy­go­to­wań do wy­sy­łki cia­sta są za­wi­ja­ne w pro­du­ko­wa­ne na ży­cze­nie w za­le­żno­ści od licz­by za­mówień pa­pie­ro­we pod­kład­ki fa­li­ste. W pu­de­łku znaj­du­ją się rów­nież eko­lo­gicz­ne wkład­ki chło­dzące fir­my Re­cy­cold, które za­pew­nia­ją kon­tro­lę tem­pe­ra­tu­ry. Dzi­ęki ta­kie­mu roz­wi­ąza­niu fir­ma Ta­ar­ten­win­kel.nl by­ła w sta­nie zre­du­ko­wać prze­strzeń ma­ga­zy­no­wą oraz le­piej nadążać za se­zo­no­wym po­py­tem na jej wy­ro­by. Wy­eli­mi­no­wa­no rów­nież po­trze­bę my­cia do­tych­czas uży­wa­nych skrzy­nek chłod­ni­czych.

Od cza­su wpro­wa­dze­nia opa­ko­wań fir­my Ran­pak licz­ba re­kla­ma­cji ob­ni­ży­ła się znacz­nie w po­rów­na­niu z okre­sem sto­so­wa­nia trans­por­tu chłod­ni­cze­go. Pro­duk­ty są pod­czas trans­por­tu chło­dzo­ne i chro­nio­ne przed uszko­dze­nia­mi. Cel, ja­kim by­ły uro­czy­ste do­zna­nia pod­czas roz­pa­ko­wy­wa­nia, zo­stał osi­ągni­ęty. Do­dat­ko­wo kar­ton i pa­pier fir­my Ran­pak są w 100% eko­lo­gicz­ne, po­nie­waż oba te ma­te­ria­ły pod­le­ga­ją re­cy­klin­go­wi. Klien­ci mo­gą rów­nież po­now­nie wy­ko­rzy­stać wkła­dy chło­dzące Re­cy­cold. Oprócz zmniej­sze­nia zu­ży­cia wo­dy no­wy sys­tem ogra­ni­czył rów­nież za­po­trze­bo­wa­nie na po­wierzch­nię ma­ga­zy­no­wą do prze­cho­wy­wa­nia opa­ko­wań izo­ter­micz­nych w pie­kar­ni. Po­nad­to zwrot skrzy­nek chłod­ni­czych, nie­zbęd­ny przy do­tych­cza­so­wym sys­temie trans­por­tu, zo­stał ca­łko­wi­cie wy­eli­mi­no­wa­ny, co do­dat­ko­wo zmniej­szy­ło ślad węglo­wy zwi­ąza­ny z do­sta­wą ciast.

Mo­der­ni­za­cja opa­ko­wań izo­ter­micz­nych dla wy­pie­ków

Pa­ko­wa­nie i wy­sy­łka tych wy­so­kiej ja­ko­ści ciast wi­ąza­ły się z kil­ko­ma wy­mo­ga­mi z punk­tu wi­dze­nia klien­ta, ta­ki­mi jak:

  • Och­ro­na ter­micz­na: Tem­pe­ra­tu­ra ciast przy do­sta­wie do klien­ta nie mo­że prze­kra­czać 7°C. Cia­sta są za­zwy­czaj do­star­cza­ne w ci­ągu 24 go­dzin, a zwy­kle te­go sa­me­go dnia.
  • Ła­two­ść użyt­ko­wa­nia: Po­trzeb­ne by­ło opa­ko­wa­nie ter­micz­ne, które jest ła­twe i szyb­kie w ob­słu­dze, a ta­kże ta­kie, które za­pew­ni klien­to­wi uro­czy­ste do­zna­nia pod­czas roz­pa­ko­wy­wa­nia.
  • Zrów­no­wa­żo­ny roz­wój: Klien­ci co­raz częściej chcą wi­dzieć opa­ko­wa­nia, które ma­ją jak naj­mniej­szy wpływ na śro­do­wi­sko – ocze­ku­ją zwłasz­cza zmia­ny po­zwa­la­jącej na ode­jście od pla­sti­ku czy opa­ko­wań, które wy­ma­ga­ją zwro­tu do pie­kar­ni i my­cia.
  • Osz­częd­no­ści: Ce­lem by­ły bez­po­śred­nie oszczęd­no­ści w prze­ci­wie­ństwie do ist­nie­jących wy­so­kich kosz­tów pa­ko­wa­nia przy uży­ciu zwrot­nych skrzy­nek chłod­ni­czych. Osz­częd­no­ści osi­ągni­ęto rów­nież dzi­ęki zmniej­szo­ne­mu za­po­trze­bo­wa­niu na po­wierzch­nię ma­ga­zy­no­wą do prze­cho­wy­wa­nia opa­ko­wań, po­nie­waż pod­kład­ki pa­pie­ro­we Wra­pPak Pro­tec­tor są pro­du­ko­wa­ne na ży­cze­nie.

Ro­zwi­ąza­nie fir­my Ran­pak

Ran­pak za­pro­po­no­wał pod­kład­ki pa­pie­ro­we Wra­pPa­k® Pro­tec­tor, aby spro­stać wy­ma­ga­niom fir­my Ta­ar­ten­win­kel.nl. Te na­da­jące się do re­cy­klin­gu pod­kład­ki za­trzy­mu­ją po­wie­trze i za­po­bie­ga­ją prze­wo­dze­niu cie­pła, two­rząc wy­jąt­ko­we na­rzędzie do za­sto­so­wa­nia w sys­te­mie izo­la­cji ter­micz­nej. Za­owo­co­wa­ło to sze­re­giem ko­rzy­ści dla fir­my Ta­ar­ten­win­kel.nl, ta­ki­mi jak:

  • Ła­twa in­te­gra­cja: Kon­wer­ter Wra­pPak Pro­tec­tor jest ła­twy w ob­słu­dze, a fa­li­ste pod­kład­ki pa­pie­ro­we wy­ka­zu­ją sta­łą, wy­so­ką ja­ko­ść. Pa­ko­wa­cze mo­gą ła­two umie­ścić pa­pie­ro­we pod­kład­ki w pu­de­łku, skra­ca­jąc czas po­trzeb­ny na przy­go­to­wa­nie ciast do wy­sy­łki.
  • Bar­dziej za­do­wo­le­ni klien­ci: Re­ak­cje klien­tów po prze­jściu na pod­kład­ki z pa­pie­ru fa­li­ste­go by­ły po­zy­tyw­ne. Klien­ci do­ce­ni­li wy­eli­mi­no­wa­nie ko­niecz­no­ści zwro­tu skrzy­nek chłod­ni­czych oraz mo­żli­wo­ść ła­twe­go re­cy­klin­gu pu­deł i opa­ko­wań. Do­dat­ko­wą ko­rzy­ścią by­ła mo­żli­wo­ść po­now­ne­go uży­cia wkła­dów chłod­ni­czych Re­cy­cold.
  • Re­duk­cja kosz­tów i wi­ęk­sza przy­ja­zno­ść dla śro­do­wi­ska: Eko­lo­gicz­ny wi­ze­ru­nek fir­my osi­ągni­ęty dzi­ęki pod­kład­kom Wra­pPak sze­dł w pa­rze z du­żą re­duk­cją kosz­tów bez­po­śred­nich, w tym mniej­szym za­po­trze­bo­wa­niem na prze­strzeń ma­ga­zy­no­wą, oraz z mniej­szą ilo­ścią wo­dy i pra­cy po­trzeb­nej do my­cia zwra­ca­nych skrzy­nek chłod­ni­czych i nie tyl­ko.

„To zrów­no­wa­żo­ne, zin­te­gro­wa­ne opa­ko­wa­nie ter­micz­ne da­je nam do­sko­na­łą mo­żli­wo­ść do­sta­wy na­szych pro­duk­tów i usłu­g” – po­wie­dział Eric van No­ort, wła­ści­ciel. „W efek­cie zy­sku­je­my szczęśli­wych, usa­tys­fak­cjo­no­wa­nych klien­tów”.

Wi­ęcej in­for­ma­cji na te­mat opa­ko­wań izo­ter­micz­nych oraz in­nych opa­ko­wań pa­pie­ro­wych fir­my Ran­pak mo­żna zna­le­źć tu­taj.

Na pod­sta­wie in­for­ma­cji fir­my Ran­pak

 Pro­duk­cja: We­bFa­bri­ka 1999–2025 | Kon­takt | Re­gu­la­min | Po­li­ty­ka Pry­wat­no­ści