Landa Digital Printing i Gelato ogłaszają współpracę między obiema stronami, która na nowo definiuje możliwości druku. Partnerstwo wykorzystuje technologię druku nanograficznego firmy Landa i sieć klientów, a także globalną platformę oprogramowania Gelato – GelatoConnect – do dostarczania na żądanie, nisko- i średnionakładowych, drukowanych cyfrowo zleceń o niezrównanej jakości druku.
Wykorzystując solidną sieć realizacji zamówień Gelato, obecną w ponad 32 krajach, partnerzy zajmujący się drukiem cyfrowym również korzystają z usprawnionych przepływów pracy, zwiększonego zasięgu rynkowego i wspólnego zaangażowania obu firm na rzecz zwiększonego zrównoważonego rozwoju.
Gil Oron, dyrektor generalny Landa Digital Printing, komentuje: „Jesteśmy zachwyceni współpracą z firmą Gelato, która ma doskonały globalny model biznesowy z oprogramowaniem GelatoConnect niezależnym od produktu i maszyny, które zwiększy wolumen i rentowność zakładów produkcyjnych naszych klientów umożliwiając nam szersze zastosowanie nanografii na całym świecie.”
„Dzięki ponad 56 maszynom na rynku, zarówno dużym, jak i małym firmom poligraficznym, Nanography® jest obecnie dojrzałą, solidną i przyszłościową technologią, zwiększającą wydajność produkcji dzięki wysokiej jakości wydruków, wspierając w ten sposób twórców na całym świecie – naszych klientów”.
Kluczowe korzyści ze współpracy obejmują:
Gelato to firma zajmująca się oprogramowaniem, która umożliwia druk cyfrowy na żądanie w celu znacznej poprawy wydajności produkcji od początku do końca. GelatoConnect pozwala pojedynczej drukarni skutecznie konkurować ze starym, tradycyjnym i dotychczasowym zakładem produkcyjnym, oferującym lokalną produkcję na żądanie w skali globalnej za pośrednictwem największej na świecie sieci produkcji na żądanie.
Henrik Muller-Hansen, dyrektor generalny i założyciel Gelato, komentuje: „Landa Presses na nowo definiuje krajobraz druku i opakowań. Razem z Gelato możemy służyć naszym klientom z branży poligraficznej, udostępniając im odpowiednią technologię i oprogramowanie w celu optymalizacji wydajności, jakości i rentowności.
Na podstawie informacji firmy Gelato